Turen vår

Vi er fire voksne jenter – fra 51 – 60 år som skal på tur. 1. januar 2010 planlegger vi å satse friskt – med sånn ca 71 grader nord som mål. Fire måneder er satt av til turen, som vi tar på ski. Vi gleder oss og er spente.

torsdag 29. april 2010

Utfordringer og overraskelser





















































Nymogammen - teltovernatting - Geinohytta - telt - Gaissahytta - Ifjord.

Dagene mellom Skoganvarre og Ifjord ga oss både opp- og nedturer. Vi sto oppe i valg som krevde umiddelbare avgjørelser, ikke minst pga den raskt vekslende værsituasjonen de siste dagene. Vi ble overrasket av uvær 2 ganger i løpet av 2 døgn, som krevde raskt oppsett av teltet i sterk vind og nedbør.
Et trasévalg var annerledes enn forventet der terrenget var vanskelig å tolke ut fra kartet.

På Geinohytta ble vi mottatt med kaffe og varm hytte av Sture Dahlin, som fortalte om hyttas og Levajokks historie. Vi ble også invitert på tiurmiddag og hadde en hyggelig og inspirerende aften med 3 isfiskende finner som var der samtidig. Møtet ga oss påfyll og nye krefter.
På Ifjord camping ble vi, etter en lang og strabasiøs dag, mottatt med varm hytte, dusj og sen middag.

Vi er nå som gruppe i mål for turen. Tiden strekker ikke til til å gå hele strekket mellom Ifjord og Mehamn. Hver enkelt av oss vil fullføre den delen på egen måte. Om noen dager venter jobb og aktiviteter hjemme. Vi gratulerer Kirsti med nytt barnebarn, Magnus, født 28. april.

Vi har på turen vår hatt mange flotte opplevelser. Vi har gått i nydelige fjellområder og opplevd hvite vidder, kupert terreng og store vann i vekslende vær. Vi har opplevd forandringene i naturen fra vinter til vår og latt oss fasinere, ikke minst av lyset som endrer seg i denne perioden.

Kulda i sør, og storm med våte teltnetter er historie. Når vi har møtt utfordringer og vanskelige valg, har vi som team stått samlet og vært lojale overfor avgjørelsene som er gjort.
Vi håper værgudene er på vår side når vi nå tar fatt på siste etappe mot Kinnarodden.

1. Gamme for 2, helt grei og komfortabel til 4.
2. I gamme
3. Koselig lunsjpause
4. Hvor er vi?
5. Sture Dahlin
6. Matti Raikkala, stolt røyefisker
7. Våre nye venner på vei hjem
8. Vi takker Halvdan Hansen på Ifjord camping for hyggelig service
9. Ifjordfjellet
10. Damer på langs

3 kommentarer:

  1. Hei Anne Lise.
    Jeg er kjempeimponert over dere! Jeg har tenkt mye på dere underveis og har innimellom tittet på nettsiden her. Nå er dere like ved målet - GRATULERER!!
    Hilsen Åse Marit (ledsaager i Hodder).

    SvarSlett
  2. Gratulerer! Tenk at dere snart er i mål, jeg synes ikke det var lenge siden dere startet. Det må ha vært en fantastisk tur, og takk for at dere har lagt ut rapporter på nettet.
    God tur det siste stykket!

    SvarSlett
  3. Gratulere til alle deltagere, men mest til Inger. Ser at målet ble nådd i går. Utrolig bra. Det har vært spennende og interessant å følge dere på den lange turen mot nord.. Vi snakkes.

    SvarSlett

PLANLEGGING - HELE RUTEN







Fra Lindesnes til Otta


1. etappe: Lindesnes – Haukeliseter


Planen er å sykle fra Lindesnes til Ljosland der familien kommer med pulkene våre. Vi bytter sykler mot pulker og går videre på ski mot Haukeliseter. På veien er vi innom Gaukhei, Øyuvsbu, Svartenut/Bossbu, Kringlevann evt. Storsteinen, Hovatn, Krossvatn via Vassdalstjønn, evt. Bleskedalsmoen og Holmevasshytta.

Vi regner med minst 2-3 teltovernattinger på veien mot Haukeliseter.

Info Ljosland: Tlf. 38 28 57 00 / 90 52 80 51. post@fjellstova.com www.fjellstova.com

Info Haukeliseter: Adr: Haukeliseter Fjellstue, 3895 Edland, Tlf. 35 06 27 77. info@haukeliseter.com

http://kart.finn.no/





2. etappe: Haukeliseter - Tyinkrysset fjellstue


Veien videre går over Hardanger vidda via Finse og med Tyinkrysset som mål. Det planlegges en teltovernatting. Hyttene vi går innom er Hellevassbu, Litlos, Sandhaug, Dyranut, Kjeldebu, Finse, Geiterygghytta, Konshelleren, Iungsdalshytta, Bjordalsbu, Breistølen og Sulebu.

Info Finse: Hotell og stasjon er åpen, tlf. 56 52 75 00 - stasjon, 56 52 71 00 - hotell. Adr: Finse stasjon, 5719 Finse.

Info Tyinkrysset fjellstue: Tyinkrysset fjellstue, 2985 Tyinkrysset. Tlf. 61 36 78 00.

http://www.turistforeningen.no/fondsbu/cabin.php?ca_id=1338

http://kart.finn.no




3. etappe: Tyinkrysset fjellstue – Mysuseter


Veien videre går gjennom Jotunheimen mot Heidal, ned til Otta og til Mysuseter.

Ruten går via Fondsbu, Gjendebu, Gjendesheim, Maurvangen, Hindseter, Randsverk.

Info Fondsbu: Åpner 19.02. Tlf. 97 07 42 18, 90 69 24 62.

Info Gjendesheim: I sesong tlf. 61 23 89 10, utenom sesong tlf. 61 23 75 74. post@gjendesheim.no

Info Heidal: Weistad kafé tlf. 61 23 40 44

http://kart.finn.no/

Fra Otta til Røyrvik



4. etappe: Mysuseter - Røros



Planen er å ha en hviledag på Mysuseter og så gå videre mot Folldal og Røros. Det ser ut som vi kommer til Røros midt under Rørosmartnan.

http://www.rorosmartnan.no/


Vi regner med en ekstra dag på Røros for å oppleve litt av folkelivet.


Info Folldal: Joker Folldal, Postboks 43, 2851 Folldal









5. etappe: Røros – Innstua

Nå nærmer vi oss Svenskegrensen og Sylane. På vår første tur som var i 2006, startet vi fra Reitan stasjon, så nå er vi snart i kjente trakter.

Planen er nå å gå innom Vinilla turisthytte ved Storelvavollen, 23 km nord for Brekken. Så videre til Væktarstua, Nedalshytta, Storerikvollen og en privat hytte ved Essandsjøen. Deretter mot Teveltunet og Angeltjønnhytta. Vi vil vurdere å ikke gå innom Ferslia, men gå direkte nordover mot Innstua og en liten sving innom Sverige.

Info Teveltunet: Tlf. 74 81 25 00



Dette bildet er fra vår første tur i 2006. Vi har startet fra Nedalshytta mot Storerikvollen og har her Essandsjøen midt imot.







6. etappe: Innstua - Røyrvik


Sveet er dessverre stengt, så her må vi regne med teltovernatting eller hytte. Det blir flere teltovernattinger på etappen. Vi kommer innom Gaundalen, Holden, Gjefsjøen og Gressåmoen. På Nordli er det campinghytter, butikk og post. Røyrvik er like syd for Namsvatn og inngangsporten til Børgefjell.

Info Nordli: Poste restante, NTE Expert Lierne, 7882 Nordli. Tlf. 74 34 30 52

Info Røyrvik: Oppsynsmann Knut Brenne, tlf. 74 33 53 47 / 91 52 93 50

Poste restante, NTE Expert Limingen, 7898 Limingen, Tlf. 74 34 30 64

http://kart.finn.no/


Fra Røyrvik til Torneträsk


7. etappe: Røyrvik - Mjölkbekken (Umbukta)


Denne etappen fører oss inn i et stykke Norge med både hvite vidder, dype daler og lange vann. Børgefjell er et lite parti Norge, utrolig nydelig i godt vær. Vi har gode minner herfra, med fiskelykke, silkeføre og fine teltovernattinger. Spesielle minner har vi også fra Daningen og Unkervann og ikke minst Røssvatn, som er Norges nest lengste vann, med hyggelig forpleining av Kari og Håkon Økland på Steikvasselv. Det blir spennende å komme tilbake hit.

På denne etappen er vi innom Viermahytta, Storvollen og Tjolmin, Krutneset, Steikvasselv og Gressvasshytta. Vi regner med flere teltovernattinger på denne etappen.

Info Unkervann (Tjolmin): Roar Tjolmen, tlf. 78 18 55 56

Info Steikvasselv: Kari og Håkon Økland, Steikvasselv, 8647 Bleikvasselv. Tlf. 75 19 63 71 / 91 55 62 82.



Fra Røssvatn i 2006. Inger på vei over råken. Det var ikke bare enkelt.








8. etappe: Mjölkbekken - Ny Sulitjelma

Det blir lengre dager og lengre dagsmarsjer. Vi går innom Kvitsteindalstunet, Virvasshytta og muligens på østsiden av Saltfjellet til Graddis. Videre til Argalad og Tjorvi. Dette er kjente trakter. Både på Graddis og i Sulitjelma er det mulig å motta pakker. I Sulitjelma er det butikk.

Info Graddis: May og Oddvar Myrvang, 8755 Røkland. Tlf. 75 69 43 41

Info Sulitjelma: Sulitjelma Turistsenter Daja, 8230 Sulitjelma. Tlf. 75 64 04 33





9. etappe: Ny Sulitjelma - Abisko / Torneträsk

Vi kommer nå inn i Sverige og Padjelanta og vil følge ruten på østsiden av grensen helt til vi nærmer oss Kautokeino. Nå er vi i svenske Lappland. Like etter at vi har passert grensen, vider landskapet seg ut og det er bare å gli innover dalføret. Vi passerer Staloluokta, Låddejåkka, Kisuris og Ritsem der vi tar en hviledag. Deretter Sitasjaure, Hukejaure og Alesjaure. Vi håper videre å kunne krysse Tornetrãsk ved Kaisepakte og gå videre nordover på svensk side.

Info Ritsem: Bengt Nordqvist, tlf. 0046 70 39 86 593 / 0046 97 34 20 30.

http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/upptack/Omraden/Lappland/Fjallstugor/STF-Fjallstuga-ritsem/


Fra Torneträsk til Kinnarodden


10. etappe: Abisko / Torneträsk - Kautokeino


Dette området er nytt for oss. Vi har sett på kartet og kommet frem til at vi vil spare flere dager på å krysse Sverige og Finland og peile oss direkte over mot Finland. Det blir flere teltnetter, men dersom været er bra, skulle det gå. Vi er spente på tilbakemeldinger vedr. disse tankene.

Ruten ser omtrent slik ut: Laimoluokta, Vuoskojaure, Kamasjaure, Rostajaure, Saarikoski eller Keinovuopio, Kaskasjoki, Hirvasvuopio, Kautokeino.


11. etappe: Kautokeino – Skoganvarre

Mellom Kautokeino og Skoganvarre vil vi komme innom Lahpoluoppal, Sousjärvi, Ragesluoppal og Molliesjohka fjellstue.

Info Lahpoluoppal fjellstue: Tlf. 78 48 65 25 / 91 38 31 84.

Info Ragesluoppal: 99 15 20 33

Info Molliesjohka fjellstue: 78 46 91 16 / 78 46 76 00 / 911 77 975

Info Skoganvarre camping: http://www.skoganvarre.no/





12. etappe: Vel fremme!

Den siste etappen går, for oss, i et lite kjent område. Tidligere har vi gått vest for Stabbursdalen til Nordkapp. Denne gangen går vi østover, via Ifjord til Kinnarodden. Alle, unntatt Annelise, har vært på Nordkapp tidligere, derfor ble Kinnarodden et naturlig valg. Og, forhåpentlig uten skader eller sykdom underveis, kommer vi frem til målet.

http://kart.finn.no/